Nieuws Actueel

Betere prestaties bij sportende ondernemers

Rik Nizet 2 februari 2015

Sport is belangrijk voor iedereen, dus ook voor ondernemers. Maar liefst 85% van alle ondernemers doet aan sport, en het grootste deel hiervan ziet duidelijk de voordelen ervan. Zowel voor henzelf als hun werknemers.

Sport zorgt voor succesUit een recent onderzoek blijkt dat veel ondernemers aangeven dat ze zonder sport minder succesvol zouden zijn. Sporten brengt verschillende goede aspecten op gang; het houdt niet alleen je lichaam en geest scherp en sterk, je kweekt er ook discipline mee en er is sprake van competitie, tactieken en beproevingen. Veel van deze aspecten komen ondernemers ook tijdens hun werk tegen.

Meer voordelenMaar er zijn meer voordelen aan sporten. Sporten maakt je hoofd leeg en het creëert daarmee ruimte voor nieuwe ideeën. Sporten geeft positieve energie wat ten goed komt aan het ondernemen. En sporten leert je zowel winnen als verliezen, het stimuleer het doorzettingsvermogen, misschien wel de meest bepalende eigenschap voor ondernemers.

Sport is ook een effectieve manier om mogelijke klanten of zakenpartners te ontmoeten. Golf is een sport die vaak genoemd wordt, maar ook het vrijwillig werken bij een sportvereniging als bijvoorbeeld trainer of scheidsrechter kan positieve effecten hebben.

De sportende werknemerOok de sportende werknemer zou beter presteren. Het houdt ze gezond, energiek en enthousiast op de werkvloer. Sport helpt tegen gezondheidsklachten, maar helpt ook mogelijke ziekten te voorkomen. Werknemers houden er een goede gezondheid aan over en blijven zo langer inzetbaar voor uw organisatie, een win-win situatie.

Als sportieve werknemer heb je een streepje voor. Zeker iemand mat een topsport-achtergrond. Zij zijn niet alleen fit en gezond, maar weten ook hoe het is om naar een piekmoment toe te werken, zijn bijzonder gedisciplineerd, kennen geen 9 tot 5 mentaliteit en weten wat teamwerk is.

Sporten onder werktijdOm de voordelen van sport te ervaren hoef je geen uren in de sportschool door te brengen, dit kan op een erg eenvoudige en plezierige manier. Ga bijvoorbeeld dagelijks in de lunchpauze een stuk fietsten. Met een goede racefiets en een uitdagende omgeving waan je je even in De Alpen, je werkt aan je de conditie en geniet van de buitenlucht. Ook is het creëren van een fitnessruimte in het kantoorpand het overwegen waard. Het biedt de werknemers de mogelijkheid om in de lunchpauze of na het werk nog even te sporten, en je spoort ze aan door ze de tijd en ruimte te bieden.