Nieuws Actueel

Betrokken Twentenaren in discussie over Technology Base Twente (video)

Van onze redactie 25 november 2014

Nadat de stekker uit de doorstart van de Twentse luchthaven ging, boog een Commissie van Wijzen zich over het luchthaventerrein. Eind oktober gaven ze het advies voor de Technology Base Twente.

DiscussieDe Commissie van Wijzen handelde in opdracht van de gemeente Enschede en de provincie Overijssel. Beide partijen vroegen daarna TV Enschede FM en De Twentsche Courant Tubantia om over het advies van de commissie in gesprek te gaan met betrokken Twentenaren. Dat gebeurde op donderdag 13 november in De Grolsch Veste. TV Enschede FM filmde de show en samen met De Twentsche Courant Tubantia wordt de discussie nu in vijf delen gepubliceerd. Economie, ecologie, bestuur, omwonenden en cultuur.

Hieronder is de eerste 'aflevering' te zien met het thema economie.

StellingEen doorstart van Twente Airport zou, volgens berekening van ontwikkelaar ADT, 1000 nieuwe banen betekenen. Technology Base moet zich niet focussen op hoeveelheid maar op kwaliteit van de werkgelegenheid door aansluiting te vinden op de Europese cq mondiale economie. De stelling is daarom: 'Banen Technology Base: Kwaliteit gaat boven kwantiteit'.

Foto: Lars Smook