Nieuws Actueel

Beurs 'Alles voor Thuis' in Hellendoorn geeft lokale ondernemers podium

Van onze redactie 7 oktober 2015

Marcel schuurman links Jan Dijsselhof Bert Kamp

,,Een aantal jaar geleden werden daar Mix-Nights gehouden, een beurs gericht op mannen en vrouwen. Ik dacht zelf toen dat zoiets er ook moet zijn voor de bouw. We willen met deze beurs reuring brengen op het bouwvlak", legt Marcel Schuurman uit. Hij is ontwerper bij architectenbureau Madmax Diesajn. Volgens hem kwam de vraag voor een beurs ook uit de bouwwereld zelf. ,,We hebben veel ondernemers op het gebied van de bouw in Hellendoorn, maar een aantal is niet zo zichtbaar. Zo'n beurs geeft hen de kans zich te presenteren. Laten zien wat er in het dorp allemaal te vinden is", stelt Schuurman.

Korte lijntjes Jan Dijsselhof, uitbater van De Kroon, stelt de grote zaal en de faciliteiten beschikbaar voor de beurs. Schuurman: ,,Een mooie locatie, ook met die hoogteverschillen in de zaal. Een losse sfeer, niks is afgebakend, maar stands die elkaar overlappen. Als bezoekers willen dat ik een ontwerp van een tuin schets, kunnen ze dat meteen bij een hovenier op de beurs laten zien. De lijntjes zijn heel kort op de beurs."

Tips en adviezen 'Alles voor Thuis' is niet alleen voor het opdoen van ideeën, maar vooral voor de bezoekers die tips en adviezen willen op woongebied. Dijsselhof geeft aan dat 'Alles voor Thuis' zo breed mogelijk van opzet is. "Niet alleen de technische kant is te zien, maar er wordt ook aan de vrouwen gedacht. Er zijn stylisten en ondernemers die zich meer richten op de inrichting." Er zijn dik twintig standhouders, onder wie ook een notaris, een makelaar, een schilder en een loodgieter. Om de toegang laagdrempelig te houden wordt er geen entreegeld gevraagd. "In de grote zaal is de beurs en in het horecadeel kunnen mensen iets drinken."

Woensdagavond van 18.00 uur tot 22.00 uur is Alles voor Thuis in restaurant De Kroon aan de Dorpstraat 26 in Hellendoorn. De entree is gratis en bezoekers krijgen twee consumptiebonnen en van diverse standhouders kortingsbonnen en goodies. Zie Facebook: www.facebook.com/alles.voorthuis

Initiatiefnemers Marcel Schuurman (links) en Jan Dijsselhof begroeten vanavond in restaurant De Kroon de bezoekers voor de derde, gratis woon- en bouwbeurs 'Alles voor Thuis' Foto: Bert Kamp