Nieuws Actueel

Beurs Amsterdam verder omhoog

Van onze redactie 23 december 2014

De AEX-index in Amsterdam noteerde in het eerste handelsuur 0,7 procent hoger op 424,42 punten. De MidKap zakte 0,4 procent tot 630,52 punten. In Londen, Frankfurt en Parijs stonden winsten op de koersenborden tot 0,5 procent.

In de MidKap ging diervoederbedrijf Nutreco 5 procent omlaag. Het Amerikaanse Cargill maakte bekend zich terug te trekken uit de overnamestrijd rond het bedrijf. Daarmee ligt volgens analisten de weg vrijwel open voor een overname van Nutreco door handelsconglomeraat SHV.

UnileverUnilever stond 1,3 procent in de plus. Het bedrijf neemt de zeepmerken Camay en Zest over van het Amerikaanse Procter & Gamble. Er werden geen financiële details vermeld.

De producent van technisch textiel TenCate noteerde 1,1 procent hoger. Het bedrijf heeft een langjarige leveringsovereenkomst gesloten met de Amerikaanse fabrikant van eenmotorige propellorvliegtuigen Kestrel Aircraft.

DSMDSM kondigde aan zijn onderdeel Euroresins te verkopen aan Cathay Investments. Het aandeel DSM steeg 0,7 procent.

Shell won 0,8 procent. Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) is negatiever geworden over het olieconcern vanwege de sterk gedaalde olieprijzen. Ook het Britse BP (plus 0,8 procent) en het Franse Total (plus 0,5 procent) kregen een negatief vooruitzicht van S&P.

OlieDe prijs van een vat Amerikaanse olie stond dinsdagochtend 0,2 procent hoger op 55,36 dollar, terwijl Brentolie 0,4 procent daalde naar 59,88 dollar per vat.

De euro noteerde 1,2233 dollar, tegen 1,2259 dollar bij het slot van de handel in Europa maandag.