Nieuws Actueel

Beursgang drukt Refresco dieper in het rood

Caroline Spilt 19 mei 2015

Wicky limonade groot

Frisdrank- en sapbottelaar Refresco Gerber is in het eerste kwartaal dieper in de rode cijfers beland door kosten rond zijn beursgang. Dat maakte het bedrijf, dat eind maart een notering kreeg aan de Amsterdamse beurs, dinsdag bekend.

Het nettoverlies bedroeg 15,3 miljoen euro, tegen een min van 1,9 miljoen euro een jaar eerder. Zonder de kosten voor de beursgang zou Refresco een winst hebben geboekt van 2,6 miljoen euro. De omzet kwam uit op 458,2 miljoen euro en was bijna gelijk aan de 459 miljoen euro een jaar eerder.

VolumeRefresco deed het volgens bestuursvoorzitter Hans Roelofs operationeel wat beter dan de markt. Het bedrijf krikte het volume met 1,8 procent op tot 1,38 miljard liter. Het volume in de Benelux en het Verenigd Koninkrijk daalde, maar groeide in Duitsland, Frankrijk en Iberia. Ook in Noord-Oost Europa was sprake van volumegroei.

MargeDaarbij verbeterde de marge per liter met 2,6 procent. Over heel 2015 zal de marge echter wat lager uitvallen dan vorig jaar, waarschuwde het bedrijf. Refresco gaf overigens verder geen concrete financiële prognose voor het tweede kwartaal of het gehele jaar.