Nieuws Actueel

Beurzen blijven positief

Van onze redactie 23 december 2014

,,Er gebeurt eigenlijk niet heel veel, met als uitzondering Nutreco. We kwakkelen een beetje het jaar uit. Ik zie geen redenen om te verwachten dat we nog omhoog zullen schieten'', aldus handelaar Cees Smit van Today's Beheer. Later op de dag komt nog een flink aantal economische cijfers uit de Verenigde Staten die de handel kunnen beïnvloeden.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het begin van de middag 0,5 procent hoger op 423,46 punten. De MidKap zakte licht tot 632,40 punten. In Londen, Frankfurt en Parijs stonden winsten op de koersenborden tot 0,6 procent.

Nutreco

In de MidKap ging Nutreco 5 procent omlaag. Met het afhaken van Cargill ligt volgens analisten de weg vrijwel open voor een overname van Nutreco door handelsconglomeraat SHV.

Unilever stond 0,7 procent in de plus. Het bedrijf neemt de zeepmerken Camay en Zest over van het Amerikaanse Procter & Gamble. Er werden geen financiële details vermeld.

TenCate

De producent van technisch textiel TenCate noteerde 1,6 procent hoger. Het bedrijf heeft een langjarige leveringsovereenkomst gesloten met de Amerikaanse fabrikant van eenmotorige propellorvliegtuigen Kestrel Aircraft.

DSM kondigde aan zijn onderdeel Euroresins te verkopen aan Cathay Investments. Het aandeel DSM steeg 1,2 procent.

Shell

Shell zakte 0,1 procent. Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) is negatiever geworden over het olieconcern vanwege de sterk gedaalde olieprijzen. Ook het Britse BP (plus 0,1 procent) en het Franse Total (plus 1,1 procent) kregen een negatief vooruitzicht van S&P.

De prijs van een vat Amerikaanse olie stond 0,8 procent hoger op 56,08 dollar, terwijl die van Brentolie 0,7 procent steeg naar 60,84 dollar per vat.

De euro noteerde 1,2229 dollar, tegen 1,2259 dollar bij het slot van de handel in Europa maandag.