Nieuws Actueel

Beurzen geven terrein prijs

Van onze redactie 24 juli 2015

Image 5106381

In Amsterdam stond de AEX-index vlak na de opening van de beurzen op Wall Street 0,9 procent in de min op 491,95 punten. De MidKap steeg 0,3 procent naar 740,37 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs leverden 0,3 tot 0,7 procent in.

Unibail-Rodamco voerde de AEX aan, met een bescheiden winst van 0,2 procent. Verder stonden alleen Heineken en TNT in de plus. Altice sloot de rij van 25 hoofdfondsen met een verlies van 3,5 procent. Delta Lloyd, Randstad en DSM verloren meer dan 2 procent.

Air France

Air France steeg ruim 2 procent in de MidKap. De Frans-Nederlandse luchtvaartgroep zakte in het tweede kwartaal dieper in de rode cijfers. De plannen om de kosten verder te verlagen liggen volgens het concern klaar, maar zijn afhankelijk van instemming van de vakbonden.

Onder de kleinere bedrijven was fietsenfabrikant Accell de uitblinker, met een winst van ruim 4 procent. Het moederbedrijf van merken als Batavus en Sparta boekte vorig kwartaal een vijfde meer winst dan een jaar eerder.

Besi

BE Semiconductor Industries (Besi) kreeg er in de MidKap 1 procent bij. De koersval van ruim 14 procent van het aandeel op donderdag biedt volgens Rabobank een goed instapmoment.

In Frankfurt zakte chemieconcern BASF 4 procent, na publicatie van de kwartaalcijfers. Beleggers waren wel tevreden over de resultaten van de Britse telecomaanbieder Vodafone (plus 3,5 procent). Diageo verloor in Londen 2 procent. De Amerikaanse toezichthouder onderzoekt of het Britse drankenconcern heeft gesjoemeld met de voorraden.

De euro was 1,0960 dollar waard, tegen 1,0974 dollar bij sluiting van de Europese beurzen op donderdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,2 procent naar 48,62 dollar. Brentolie werd 0,4 procent goedkoper en kostte 55,07 dollar per vat.