Nieuws Actueel

Beurzen hervatten opmars

Van onze redactie 9 april 2015

Image 4847973

,,De beurzen pakken de draad weer op. De dips in de markt lijken steeds korter te worden. Na de overnamedeal van Shell en het Britse BG zullen er waarschijnlijk meer overnames volgen, en niet alleen in de energiesector. Geld is goedkoop en bedrijven zullen het goedkope geld gaan gebruiken om overnames te financieren", aldus Sijmen Plomp, partner bij Ambassador Investments.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het einde van de ochtend 0,7 procent hoger op 500,64 punten. De MidKap klom 0,9 procent tot 773,09 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt gingen tussen 0,4 en 0,8 procent vooruit.

Stijgers

Grootste stijger in de AEX was Randstad met een winst van 1,8 procent. De uitzender profiteerde van een adviesverhoging door Bank of America Merrill Lynch. Staalconcern ArcelorMittal sloot de rij met een verlies van 0,5 procent.

In de MidKap behoorde Fagron, het voormalige Arseus, tot de sterkste stijgers met een plus van ruim 4 procent. De toeleverancier aan apotheken zag de omzet in het eerste kwartaal met bijna 30 procent stijgen. Ook handhaafde het bedrijf de verwachtingen voor het gehele jaar. Volgens analisten van KBC waren de cijfers iets beter dan verwacht.

In Parijs won Vivendi meer dan 1 procent. Het Franse mediaconcern gaat een extra dividend uitkeren. Ook overweegt Vivendi verdere uitbetalingen aan beleggers. De onderneming komt daarmee tegemoet aan de eisen van de activistische belegger Peter Schoenfeld.

Euro

De automakers waren in trek bij beleggers na sterke Europese autoverkopen. Renault klom in Parijs 1,6 procent en in Frankfurt kreeg BMW meer dan 1 procent bij.

De euro was 1,0743 dollar waard, tegen 1,0800 dollar bij het slot van de Europese beurzen op woensdag. Een vat Amerikaanse olie werd 2 procent duurder en kostte 51,43 dollar. Brentolie steeg ruim 2 procent in prijs en werd verhandeld op 56,80 dollar per vat.