Nieuws Actueel

Beurzen breiden winsten uit

Van onze redactie 28 juli 2015

Image 5114958

,,De beurzen krabbelen weer wat op, maar het is vlees noch vis op de markten. Het lijkt erop dat de koersbewegingen steeds wilder worden, terwijl de beursgraadmeters uiteindelijk in een nauwe bandbreedte blijven hangen", aldus Sijmen Plomp, partner bij Ambassador Investments.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde aan het einde van de ochtend 0,7 procent hoger op 484,97 punten. De MidKap daalde 0,1 procent tot 719,63 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt stegen tot 0,9 procent.

Imtech

In de MidKap ging Imtech ruim 12 procent onderuit. De technisch dienstverlener denkt dat een terugkeer naar winstgevendheid langer zal duren dan voorzien. In de AEX bleef Philips (plus 2,3 procent) profiteren van de sterke kwartaalcijfers, die maandag werden vrijgegeven. Barclays en Société Générale schroefden hun aanbevelingen voor het elektronicaconcern op.

De Italiaanse zonnebrillenfabrikant Luxottica won in Milaan ruim 3 procent, na een recordwinst in het tweede kwartaal. Ook elders in de luxegoederensector werden winsten geboekt. Kering, eigenaar van modemerk Gucci, klom in Parijs 7 procent, dankzij sterke resultaten. LVMH deed eveneens goede zaken in het afgelopen kwartaal. De eigenaar van Moët champagne en tassenverkoper Louis Vuitton steeg 2,9 procent.

BP

In Londen won BP 1,2 procent. Het Britse olieconcern zag de kwartaalwinst flink afnemen, maar handhaafde het dividend. De resultaten van de Noorse concurrent Statoil (plus 2,7 procent) vielen ook in goede aarde. Branchegenoot Shell, die donderdag met cijfers komt, klom in Amsterdam 1 procent.

De Britse verzekeraar RSA Insurance Group dikte 14 procent aan. De Zwitserse branchegenoot Zurich Insurance (min 1 procent) overweegt een bod op RSA.

De euro was 1,1066 dollar waard, tegen 1,1108 dollar bij het slot in Europa maandag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,7 procent goedkoper op 47,04 dollar. Brent zakte 1,3 procent tot 52,79 dollar.