Nieuws Actueel

Beurzen lager in afwachtende markt

Van onze redactie 17 juni 2015

Image 5008450

,,Er gebeurt weinig op de beurzen. Het spel rond Griekenland wordt hard gespeeld en het is wachten of de bijeenkomst van de eurogroep op donderdag uitkomst zal bieden. Ook wordt uitgekeken naar wat Fed-voorzitter Janet Yellen gaat zeggen over de toekomstige renteontwikkelingen in de VS", aldus handelaar Cees Smit van Today's Beheer.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde aan het einde van de ochtend 0,1 procent lager 474,62 punten. De MidKap daalde ook 0,1 procent, tot 711,93 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs stonden tot 0,4 procent lager. De hoofdindex in Athene won 0,9 procent.

OCI

Grootste stijger in de AEX was het Egyptische kunstmestbedrijf OCI met een winst van 2 procent. Supermarktconcern Ahold en kabelbedrijf Altice waren hekkensluiters met minnen van meer dan 1 procent.

In de MidKap stond NSI bovenaan met een plus van 4,5 procent. De vastgoedinvesteerder doet een deel van zijn belang in het Belgische Intervest Offices & Warehouses (IOW) van de hand. Sterkste daler was apothekersbedrijf Fagron met een verlies van 1,7 procent.

Kiadis Pharma

Het Nederlandse farmaceutisch oncologiebedrijf Kiadis Pharma liet weten op of rond 2 juli zijn debuut op de beurzen van Amsterdam en Brussel te maken. De prijsrange van de aandelen is daarbij gezet op 11 tot 13,75 euro per aandeel.

In Milaan steeg Telecom Italia ruim 3 procent. Het Franse mediaconcern Vivendi (plus 1,4 procent) overweegt zijn belang in het Italiaanse telecombedrijf verder uit te breiden. Rémy Cointreau won bijna 5 procent in Parijs. Het Franse drankenconcern behaalde in zijn gebroken boekjaar flink meer winst. Ook keert het bedrijf meer dividend uit.

De euro stond op 1,1273 dollar, tegen 1,1230 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op dinsdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,4 procent meer op 60,80 dollar. Brentolie steeg 1,6 procent in prijs, tot 64,68 dollar per vat.