Nieuws Actueel

Beurzen leveren openingswinst in

Van onze redactie 3 juni 2015

Image 4970257

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in het eerste uur van de handel 0,1 procent lager op 485,94 punten. De MidKap daalde 0,3 procent naar 750,46 punten. De beurzen in Londen en Parijs gingen 0,1 procent achteruit, Frankfurt won 0,1 procent.

Ahold ging aan kop in de AEX met een winst van ruim 3 procent. Persbureau Bloomberg meldde dat de supermarktbedrijven Ahold en Delhaize hun fusiegesprekken nog deze maand hopen af te ronden. Ahold en Delhaize maakten vorige maand bekend dat zij met elkaar in gesprek zijn over een krachtenbundeling. Delhaize klom in Brussel 5,8 procent.

MidKap

Grootste daler onder de hoofdfondsen op het Damrak was kabelbedrijf Altice met een min van 3 procent. De MidKap werd aangevoerd door roestvrijstaalmaker Aperam met een plus van meer dan 1 procent. Biotechnologiebedrijf Galapagos sloot de rij met een verlies van 4 procent.

Bij de kleinere bedrijven noteerde Oranjewoud onveranderd. De houdstermaatschappij van ingenieursbureau Antea Group en bouwbedrijf Strukton dook in het eerste kwartaal dieper in de rode cijfers. Onder de streep resteerde een verlies van 8 miljoen euro, tegen een tekort van 7 miljoen euro een jaar eerder.

Euro

Het Nederlandse farmaceutisch oncologiebedrijf Kiadis Pharma liet weten op korte termijn een beursnotering in Amsterdam en Brussel te willen. Kiadis ontwikkelde een technologie die helpt bij het uitvoeren van beenmergtransplantaties met een niet-matchende donor.

In Londen won Dixons Carphone 1 procent. De verkoper van elektronica en mobiele telefoons verhoogde zijn winstverwachting voor zijn gebroken boekjaar na beter dan verwachte kwartaalcijfers.

De euro noteerde woensdagochtend vrijwel onveranderd op 1,1132 dollar. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 1 procent tot 60,66 dollar. Brentolie werd 0,7 procent goedkoper op 65,03 dollar per vat.