Nieuws Actueel

Beurzen licht hoger na cijferstroom

Van onze redactie 26 februari 2015

,,De beurshandel verloopt relatief rustig. Er zijn een hoop jaarcijfers gekomen, maar daar zaten geen grote uitschieters tussen. In Amsterdam valt bouwbedrijf OCI opnieuw op met een flinke koerswinst, maar ook de andere bouwgerelateerde aandelen doen het de laatste tijd goed. Verder profiteren de oliebedrijven van de forse stijging van de olieprijs op woensdag", aldus Erwin Blok, partner bij Ambassador Investments.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het einde van de ochtend 0,2 procent hoger op 479,26 punten. De MidKap klom 0,5 procent tot 721,91 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt wonnen tot 0,2 procent, Londen stond vlak.

Ahold

Supermarktconcern Ahold was hekkensluiter in de AEX met een min van 2,2 procent na tegenvallende jaarcijfers. Ook de resultaten van uitgeefconcern Reed Elsevier (min 1,6 procent) vielen tegen. Het Egyptische bouw- en kunstmestbedrijf OCI was koploper met een plus van bijna 5 procent. Het aandeel is sinds dinsdag al met zo'n 18 procent gestegen.

In de MidKap werden de jaarresultaten van voedingsbedrijf Corbion beloond met een koerswinst van 4,5 procent. Ook de resultaten van toeleverancier aan de chipindustrie BE Semiconductor Industries (Besi) en bouwbedrijf Heijmans vielen in goede aarde. Besi dikte ruim 9 procent aan en Heijmans kreeg er 4,7 procent bij.

Allianz

Allianz zakte in Frankfurt bijna 2 procent. Door het vertrek van beleggingsgoeroe Bill Gross bij dochterbedrijf Pimco werd daar zo veel geld weggehaald dat de Duitse verzekeraar zijn jaarwinst zag dalen. Sigarettenfabrikant British American Tobacco klom in Londen 0,7 procent na publicatie van de jaarcijfers.

De euro bleef vrijwel onveranderd op 1,1368 dollar. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,6 procent tot 50,69 dollar. Brentolie werd 1,3 procent duurder op 62,44 dollar per vat.