Nieuws Actueel

Beurzen nemen adempauze

Van onze redactie 26 oktober 2015

Image 5374156

,,De beurzen blijven goed liggen na de flinke koerssprong van vorige week. De stemming is ten positieve gedraaid sinds de diverse mededelingen van de centrale banken", aldus Erik Nugteren, partner bij Ambassador Investments. Volgens de marktkenner zal het zeer ruime monetaire beleid voorlopig steun blijven bieden en ligt er mogelijk een eindejaarsrally in het verschiet.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde aan het begin van de middag 0,2 procent lager op 463,96 punten. De MidKap klom 0,5 procent tot 699,31 punten. De beurzen in Londen en Parijs verloren 0,3 en 0,6 procent. De DAX in Frankfurt steeg 0,1 procent, nadat was gebleken dat het Duitse ondernemersvertrouwen minder sterk is gedaald dan gevreesd.

MidKap

Uitzender Randstad was de grootste daler in de AEX met een min van 2,6 procent na een adviesverlaging. Philips leverde 0,3 procent in. Het elektronicaconcern wist in het derde kwartaal weer winst te boeken, na een verlies in dezelfde periode een jaar geleden. Maar het liet ook weten tegen onverwachte problemen te zijn opgelopen bij de verkoop van Lumileds, een bedrijf voor onderdelen van led-lampen.

In de MidKap steeg postbezorger PostNL, die de prijs van zijn postzegels volgend jaar mag verhogen, bijna 2 procent. Onlinebroker BinckBank won 1,6 procent na een positief handelsbericht.

Euro

Aberdeen Asset Management werd in Londen bijna 4 procent meer waard. De op één na grootste fondsbeheerder van Europa heeft zichzelf in de etalage gezet. De Zwitserse bank Credit Suisse (plus 0,7 procent), die al een belang heeft in Aberdeen, wordt gezien als een mogelijke koper. In Parijs zakte PSA Peugeot Citroën 2 procent na publicatie van de derdekwartaalcijfers.

De euro was 1,1031 dollar waard, tegen 1,1010 dollar bij het Europese slot op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,5 procent tot 44,82 dollar. Brentolie werd 0,3 procent duurder en kostte 48,14 dollar per vat.