Nieuws Actueel

'Beurzen New York openen hoger'

Van onze redactie 3 juni 2015

Image 4971367

Loonstrookverwerker ADP meldde voorbeurs dat de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven in mei met 201.000 banen is toegenomen, tegen een herziene 165.000 banen een maand eerder. Economen rekenden in doorsnee op een groei van 200.000 arbeidsplaatsen. Het ADP-rapport loopt vooruit op het officiële banenrapport dat vrijdag door de overheid naar buiten wordt gebracht.

Tevens werd gemeld dat het Amerikaanse handelstekort in april flink is gedaald, onder druk van een lagere import.

Cijfers

Kort na opening komen nog cijfers van de marktonderzoekers ISM en Markit over de groei van de Amerikaanse dienstensector. Ook komt de Federal Reserve met een verslag over de stand van de Amerikaanse economie, het Beige Book.

Woensdagavond vindt in Brussel topoverleg plaats tussen EU-voorzitter Juncker en de Griekse premier Tsipras. Dit levert naar verwachting geen definitieve overeenkomst op.

ECB

De Europese Centrale Bank (ECB) hield woensdag zoals verwacht de belangrijkste rentetarieven in de eurozone onveranderd.

Bij de bedrijven staat softwarebedrijf Synchronoss Technologies in de belangstelling. De onderneming zou een eigen verkoop onderzoeken ter waarde van meer dan 2 miljard dollar.

Wall Street sloot dinsdag met kleine verliezen door de onzekerheid over Griekenland. De Dow-Jonesindex eindigde 0,2 procent lager op 18.011,94 punten. De bredere S&P 500 sloot 0,1 procent in de min op 2109,60 punten. Ook de technologiegraadmeter Nasdaq daalde 0,1 procent, tot 5076,52 punten.