Nieuws Actueel

Beurzen omhoog na Duits vertrouwenscijfer

Van onze redactie 18 november 2014

In Amsterdam stond de AEX-hoofdindex in Amsterdam kort na de vlakke opening van de Amerikaanse aandelenmarkten 0,9 procent hoger op 417,54 punten. De MidKap steeg 0,3 procent tot 616,27 punten. De hoofdgraadmeters in Londen en Parijs stegen tot 0,8 procent, die in Frankfurt won 1,5 procent.

Imtech behoorde tot de uitblinkers bij de middelgrote fondsen. De technisch dienstverlener sloot het derde kwartaal af met opnieuw een verlies, maar dat was kleiner dan analisten hadden voorzien. Het aandeel steeg 3,8 procent.

Delta Lloyd

De sterkste stijger in de AEX was Delta Lloyd met een winst van 2,5 procent. KPN en AkzoNobel volgden met winsten rond de 1,8 procent. SBM Offshore was de sterkste daler met een min van 2,3 procent. Rabobank verlaagde zijn advies voor de oliedienstverlener vanwege de omkopingsperikelen in Brazilië.

Beleggers reageerden lauw op een tussentijds handelsbericht van fietsenfabrikant Accell. Dat aandeel verloor 0,6 procent. Advies- en ingenieursbedrijf Grontmij steeg 1,3 procent na binnenslepen van een wegencontract in Groot-Brittannië.

Prijsvechter

In Londen daalde easyJet 0,7 procent. De Britse prijsvechter heeft de winst in zijn boekjaar flink zien toenemen. Het bedrijf verhoogde zijn dividend, maar keerde tegen de verwachting in geen speciaal dividend uit.

De euro was 1,2511 dollar waard, tegen 1,2457 dollar bij het slot van de Europese beurzen op maandag. De prijs van een vat Amerikaanse olie van 159 liter daalde 1 procent tot 74,87 dollar. Brentolie werd verhandeld voor 78,56 dollar per vat, een daling van 0,9 procent.