Nieuws Actueel

'Beurzen openen tikje lager'

Van onze redactie 20 oktober 2015

Image 5354550

,,De beurzen lijken een tikje lager te gaan openen. Er kwam niet veel richting uit de VS en de Aziatische markten laten een gemengd beeld zien. Een winstwaarschuwing van IBM zal daarbij voor koersdruk in de technologiesector zorgen", aldus analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen. Volgens de marktkenner waren de Chinese economische cijfers van maandag ook minder goed dan in eerste instantie gedacht. ,,De economie van China zwakt toch af en dat zag je terug in de grondstofsector."

Op Beursplein 5 verwerken beleggers de kwartaalcijfers van TomTom. Het navigatiebedrijf boekte in het derde kwartaal een winst van 2 miljoen euro op een omzet van 254 miljoen euro. Ook hield TomTom vast aan zijn prognose voor 2015.

Noxxon

Het Duitse biotechnologiebedrijf Noxxon wil een notering op Euronext Amsterdam en Euronext Parijs. De beursgang en het tijdstip daarvan zijn onder meer afhankelijk van de marktomstandigheden.

Het Amerikaanse technologieconcern IBM gaf maandag na de slotbel op Wall Street een winstwaarschuwing. Het concern rapporteerde, voor het veertiende kwartaal op rij, een omzetdaling die vooral het gevolg was van ongunstige wisselkoerseffecten.

Nikkei

De aandelenmarkten in het Verre Oosten lieten dinsdag een gemengd beeld zien. De Nikkei in Tokio stond kort voor het luiden van de slotbel 0,4 procent in de plus. In China verloor de Shanghai Composite tussentijds 0,1 procent.

Op Wall Street werden maandag kleine winsten geboekt. De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent hoger op 17.230,54 punten en de S&P 500 kwam met een marginale plus op 2033,66 punten. Technologiebeurs Nasdaq won 0,4 procent tot 4905,47 punten.

AEX

De Europese aandelenbeurzen sloten maandag verdeeld. De AEX-index in Amsterdam eindigde 0,3 procent hoger op 449,31 punten en de MidKap ging 0,7 procent vooruit tot 669,44 punten. De DAX in Frankfurt won 0,6 procent en de Parijse beurs sloot onveranderd, terwijl de Londense graadmeter 0,5 procent daalde.

De euro noteerde dinsdagochtend op 1,1330 dollar, tegen 1,1315 dollar bij sluiting van de Europese beurzen op maandag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,5 procent tot 46,13 dollar. Brentolie werd ook 0,5 procent duurder en kostte 48,85 dollar per vat.