Nieuws Actueel

Beurzen pakken stijgende lijn weer op

Van onze redactie 9 april 2015

Image 4848999

In Amsterdam sloot de AEX-index met een winst van 1 procent op 501,97 punten. De MidKap steeg ook 1 procent, naar 773,84 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs gingen 1,1 tot 1,4 procent vooruit.

Handelaren gaven aan dat Shell door de aangekondigde overname van BG Group de verwachting voedt dat er meer transacties op stapel staan. ,,Geld is goedkoop en bedrijven zullen het goedkope geld gaan gebruiken om overnames te financieren", zei Sijmen Plomp, partner bij Ambassador Investments, in dat verband.

Fagron

Randstad stond bovenaan de AEX met een winst van 2,4 procent. Beleggers reageerden op een positiever advies van analisten van Bank of America voor het aandeel van 's werelds op een na grootste uitzender. Andere hoogvliegers waren Wolters Kluwer, Altice, Ahold en Reed Elsevier met winsten van 1,5 tot 2,2 procent. OCI sloot de rij met een verlies van 1,6 procent.

In de MidKap was Fagron, het voormalige Arseus, de sterkste stijger met een plus van ruim 5 procent. De toeleverancier aan apotheken zag de omzet in het eerste kwartaal met bijna 30 procent stijgen. Ook handhaafde het bedrijf de verwachtingen voor het gehele jaar. Volgens analisten van KBC waren de cijfers iets beter dan verwacht.

Vivendi

In Parijs won Vivendi 1 procent. Het Franse mediaconcern gaat een extra dividend uitkeren en overweegt verdere uitbetalingen aan beleggers. De onderneming komt daarmee tegemoet aan de eisen van de activistische belegger Peter Schoenfeld.

De automakers waren in trek bij beleggers na sterke Europese autoverkopen. Renault klom in Parijs 2,6 procent, net zoals BMW in Frankfurt. Daimler werd 1,6 procent meer waard, PSA Peugeot Citroën won bijna 3 procent.

De euro was 1,0675 dollar waard, tegen 1,0800 dollar bij het slot van de Europese beurzen op woensdag. Een vat Amerikaanse olie werd 1,3 procent duurder en kostte 51,05 dollar. De prijs van Brentolie steeg 2,5 procent tot 56,88 dollar per vat.