Nieuws Actueel

Beurzen tonen gemengd beeld

Van onze redactie 4 maart 2015

Image 4792544

,,Het koersverloop op de beurzen valt reuze mee. Gezien de recente sterke opmars ligt een gezonde correctie op de loer, maar die lijkt voorlopig uit te blijven. De koersdalingen worden tot nu steeds weer opgepakt. De economische berichten zijn over het algemeen redelijk en onderliggend blijft het beurssentiment goed", aldus analist Tom Muller van Theodoor Gilissen.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het einde van de ochtend 0,2 procent hoger op 481,02 punten. De MidKap daalde 0,3 procent tot 718,89 punten. De beurs in Parijs steeg 0,2 procent, terwijl de Londense FTSE 0,3 procent inleverde.

Altice

De DAX-index in Frankfurt zakte 0,2 procent. Uit cijfers van onderzoeksbureau Markit bleek dat de groei van de Duitse economie vorige maand licht is teruggevallen ten opzichte van januari.

Kabelbedrijf Altice was de sterkste stijger in de AEX met een winst van 1,7 procent. Verzekeraar Delta Lloyd stond onderaan met een verlies van 1,7 procent na een adviesverlaging door Morgan Stanley. KPN won 0,5 procent. Het telecomconcern is volgens persbureau Bloomberg bezig met de verkoop van zijn Belgische dochteronderneming Base.

Imtech

In de MidKap zette Imtech de daling voort met een min van 9 procent. De technisch dienstverlener leverde dinsdag ook al 9 procent in na berichten over de verdenkingen tegen het bedrijf in de grote fraude- en omkopingszaak in Duitsland.

De Britse bank Standard Chartered, die onlangs het vertrek van zijn topman aankondigde, klom bijna 5 procent in Londen na publicatie van jaarresultaten. Het Britse tv-bedrijf ITV, dat een speciaal dividend gaat uitkeren, won 5,7 procent. In Frankfurt zakte de Duitse producent van consumentenproducten Henkel bijna 4 procent na tegenvallende jaarcijfers.

De euro was 1,1130 dollar waard, tegen 1,1203 dollar bij sluiting van de Europese beurzen op dinsdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,5 procent tot 50,79 dollar. Brentolie werd 0,4 procent goedkoper en kostte 60,77 dollar per vat.