Nieuws Actueel

Beurzen verliezen terrein

Martijn Vervest 26 mei 2015

Image 4948884

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde aan het einde van de ochtend 0,3 procent lager op 499,84 punten. De MidKap daalde 0,4 procent tot 751,66 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen verloren tot 0,7 procent.

De Franse kabelaar Altice zakte 0,6 procent in de AEX. De Amerikaanse kabelmaatschappij Charter Communications is dicht bij een overname van branchegenoot Time Warner Cable (TWC), dat ook in de belangstelling zou staan van Altice. Een bod van Altice op TWC heeft volgens ING een grotere kans om toestemming te krijgen van Amerikaanse toezichthouders dan een bod van Charter.

ArcelorMittal

Sterkste stijger onder de Amsterdamse hoofdfondsen was staalconcern ArcelorMittal met een winst van 1,2 procent. In de MidKap ging navigatiebedrijf TomTom aan kop met een plus van 3,5 procent. Hekkensluiter was maritiem dienstverlener SBM Offshore met een verlies van 1,5 procent. Het aandeel van voedingsbedrijf Corbion (min 6,3 procent) noteerde ex-dividend.

In Dublin steeg Ryanair ruim 5 procent. De Ierse prijsvechter zag de winst in het afgelopen boekjaar groeien. Voor het nieuwe jaar rekent Ryanair op verdere verbetering van het resultaat. Concurrent Aer Lingus won meer dan 3 procent, nadat de Ierse overheid liet weten de verkoop van haar belang in de budgetmaatschappij te overwegen.

De euro was 1,0902 dollar waard, tegen 1,0974 dollar bij sluiting van de Europese beurshandel op maandag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,6 procent minder op 59,35 dollar. Brentolie zakte 0,6 procent in prijs tot 65,09 dollar per vat.