Nieuws Actueel

Beurzen VS licht lager in dunne handel

Van onze redactie 30 december 2014

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond tijdens de middaghandel in New York 0,3 procent lager op 17,992 punten. De bredere S&P 500 zakte na de nieuwe recordstand van een dag eerder 0,4 procent terug tot 2083 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq leverde 0,5 procent in en kwam op 4783 punten.

Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten bleek deze maand wat minder sterk te zijn gestegen dan verwacht. Daar stond tegenover dat de consument het in november iets zonniger inzag dan eerder werd gedacht. Een meevallend cijfer over de huizenprijzen in de grote steden in de VS kon beleggers evenmin inspireren.

Caterpillar

Caterpillar was de sterkste daler in de Dow. De fabrikant van zware machines voor de industrie, land- en mijnbouw werd 1,1 procent minder waard. Industriegroep General Electric en technologieconcern Microsoft volgde met verliezen van ruim 0,8 procent.

Bovenaan bij de hoofdfondsen stond zorgconcern UnitedHealth met een plus van 0,6 procent. Detailhandelsgigant Wal-Mart kreeg er 0,4 procent bij en financieel concern JPMorgan Chase 0,2 procent.

De prijs van Amerikaanse olie herstelde 0,2 procent tot 53,67 dollar per vat. Die van Brentolie daalde 0,5 procent tot 57,58 dollar per vat. De oliebedrijven ExxonMobil en Chevron leverden respectievelijk 0,2 en 0,3 procent in en toeleveranciers Halliburton en Schlumberger verloren 0,6 en 0,7 procent.