Nieuws Actueel

Beurzen wachten kalm op Draghi

Van onze redactie 22 januari 2015

,,Alles draait vandaag om de ECB. Het is moeilijk in te schatten hoe de markten op het besluit zullen reageren. We zijn al flink vooruit gelopen op de mogelijke nieuwe steunmaatregelen en de kans op een tegenvaller is groot. Er zal waarschijnlijk weinig gebeuren tot het moment dat bekend wordt wat de omvang van het opkoopprogramma zal zijn en Draghi de plannen heeft uitgelegd", aldus handelaar Cees Smit van Today's Beheer.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het einde van de ochtend 0,1 procent in de plus op 441,50 punten. De MidKap klom 0,3 procent tot 655,37 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs verloren tot 0,3 procent. De Londense FTSE steeg 0,2 procent.

Gemalto Digitaal beveiliger Gemalto stond onderaan de AEX met een min van 3 procent na een adviesverlaging door Goldman Sachs. Grootste stijgers in de AEX waren de dienstverleners aan de oliesector SBM Offshore en Fugro met winsten van rond 3 procent.

In de MidKap was Imtech een positieve uitschieter met een plus van 9,6 procent. De opdracht die de technisch dienstverlener in Polen van Volkswagen heeft verworven, is volgens analisten en beleggers goed nieuws voor het bedrijf. Groothandelsbedrijf Sligro won ruim 2 procent na publicatie van de jaarresultaten.

Rémy Cointreau In Parijs daalde Rémy Cointreau bijna 1 procent. De Franse drankenproducent boekte over de eerste negen maanden van zijn boekjaar fors minder omzet.

Balfour Beatty zakte in Londen 0,2 procent. Het Britse concern verwacht dat de winst van zijn geplaagde bouwdivisie in 2014 lager zal uitvallen dan eerder voorzien. Ook schrapt het bedrijf het aandeleninkoopprogramma en wordt het dividendbeleid tegen het licht gehouden.

De euro was 1,1615 dollar waard, tegen 1,1595 dollar op woensdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie stabiliseerde op 47,81 dollar. Brentolie werd 0,8 procent duurder en kostte 49,43 dollar per vat.