Nieuws Actueel

Beurzen wachten op Draghi

Van onze redactie 22 oktober 2015

Image 5362396

,,Er gebeurt weinig op de beurzen. Iedereen wacht op centralebankpresident Mario Draghi. Beleggers hopen antwoord te krijgen op de vraag of de ECB het stimuleringsprogramma gaat uitbreiden of dat Draghi op zijn minst zal hinten op een toekomstige uitbreiding", aldus analist Youri Sleutel van onlinebroker Lynx.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde aan het einde van de ochtend 0,1 procent hoger op 450,33 punten. De MidKap daalde 0,2 procent tot 677,20 punten. De beurs in Parijs bleef onveranderd. Frankfurt won 0,2 procent en Londen zakte 0,1 procent.

Macintosh

Macintosh raakte bijna 16 procent aan beurswaarde kwijt. De Telegraaf meldde dat de onderneming voor zijn interieurwinkelketen Kwantum een handvol biedingen heeft gekregen, maar dat daar geen bod bij zit dat hoger is dan 35 miljoen euro. Kwantum staat voor 50 miljoen euro in de boeken. Woensdag sloot Macintosh voor het eerst onder de 1 euro per aandeel.

Verffabrikant AkzoNobel zag de kwartaalwinst aanzienlijk stijgen en was de sterkste stijger in de AEX met een plus van 2,8 procent. Sterkste daler was uitzender Randstad met een verlies van 3,8 procent, na een adviesverlaging.

Euro

In de MidKap klom Besi 14,7 procent. De toeleverancier aan de chipindustrie presteerde in het derde kwartaal beter dan verwacht. Advies- en ingenieursbureau Arcadis (min 8,8 procent) werd afgestraft na teleurstellende resultaten.

Orange dikte in Parijs 4,6 procent aan. Het grootste telecombedrijf van Frankrijk schroefde zijn winstverwachting voor dit jaar op. Het Franse reclamebureau Publicis zakte daarentegen 8,4 procent na een verlaging van de omzetprognose.

De euro was 1,1309 dollar waard, tegen 1,1344 dollar bij het Europese slot op woensdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,9 procent tot 45,61 dollar. Een vat Brentolie kostte ook 0,9 procent meer, op 48,27 dollar.