Nieuws Actueel

Beurzen wachten op Fed-besluit

Van onze redactie 29 juli 2015

Image 5117331

,,De Europese markten veren even op na de recente koersdalingen, maar echt enthousiast is de handel niet. In China heeft de overheid met steunaankopen de koersval voor nu weten te stoppen, verder wordt de markt overspoeld met kwartaalcijfers", aldus handelaar Cees Smit van Today's Beheer.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde aan het einde van de ochtend 0,5 procent hoger op 488,10 punten. De MidKap klom 0,6 procent tot 726,96 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen stegen tot 0,6 procent.

Wolters Kluwer

Wolters Kluwer ging aan kop in de AEX met een plus van ruim 5 procent. De informatieleverancier zag de winst in de eerste jaarhelft verder groeien en kondigde de uitkering van een interim-dividend aan. Het Franse kabelbedrijf Altice steeg 4,2 procent, na sterke prestaties in het tweede kwartaal. Telecomconcern KPN verhoogde zijn winstdoelstelling voor dit jaar en werd beloond met een koerswinst van 3,7 procent.

In de MidKap zette Imtech de daling voort met een min van 7,5 procent. De technische dienstverlener verloor dinsdag al ruim 13 procent na een winstwaarschuwing.

Euro

In Milaan steeg Italcementi bijna 50 procent in beurswaarde. De Duitse cementmaker HeidelbergCement (min 4,9 procent) wil zijn Italiaanse concurrent overnemen. Bayer won in Frankfurt ruim 4 procent. De Duitse farmaceut, die onder leiding staat van de Nederlander Marijn Dekkers, was in het tweede kwartaal winstgevender dan verwacht.

In Parijs vielen de resultaten van autofabrikant PSA Peugeot Citroën (plus 4,8 procent) in goede aarde. De Duitse concurrent Volkswagen zakte in Frankfurt meer dan 2 procent, na een verlaging van de verkoopverwachting.

De euro was 1,1067 dollar waard, tegen 1,1045 dollar bij het slot in Europa op dinsdag.. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,3 procent tot 47,83 dollar. Brentolie werd 0,4 procent goedkoper op 53,10 dollar per vat.