Nieuws Actueel

Beurzen wachten op Grieks akkoord

Van onze redactie 25 juni 2015

Image 5030206

,,De Griekse schuldenkwestie blijft de stemming bepalen. Er had al een overeenkomst moet liggen en hoe langer die op zich laat wachten hoe nerveuzer de stemming zal worden. Dit weekeinde moeten ze er toch echt wel uitkomen, want de deadline komt steeds dichterbij", aldus analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde aan het einde van de ochtend 0,2 procent hoger op 493,46 punten. De MidKap bleef onveranderd op 732,37 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt stonden vlak tot licht lager. Londen ging licht omhoog.

KPN

De Griekse beursgraadmeter was vrijwel onveranderd. Het overleg tussen Athene en de geldschieters werd donderdagochtend om 09.00 uur hervat. Ondanks de vele vergaderingen van de afgelopen dagen lijkt er weinig schot in de zaak te zitten. De tijd begint ondertussen te dringen, aangezien het Griekse noodprogramma eind juni afloopt.

Grootste stijger in de AEX was telecombedrijf KPN met een plus van 2,5 procent. Staalproducent ArcelorMittal sloot de rij met een verlies van 0,8 procent. In de MidKap stond Wereldhave onderaan met een min van 2,7 procent. Het vastgoedbedrijf koopt negen winkelcentra in Nederland van branchegenoot Klépierre en financiert de deal onder meer via de uitgifte van nieuwe aandelen.

TMG

Telegraaf Media Groep (TMG) won 1,8 procent. De eigenaar van dagblad De Telegraaf sluit zijn drukkerij in Alkmaar en verlaagt de capaciteit van zijn drukkerij in Amsterdam. Daardoor worden 168 van de in totaal 250 medewerkers boventallig.

In Stockholm zakte de Zweedse kledingketen Hennes & Mauritz (H&M) ruim 2 procent, na publicatie van de kwartaalcijfers. Telecom Italia daalde in Milaan 0,2 procent. Het Franse mediaconcern Vivendi bevestigde zijn belang in de Italiaanse telecomaanbieder te hebben uitgebreid.

De euro bleef stabiel op 1,1181 dollar. Een vat Amerikaanse olie werd 0,2 procent duurder op 60,39 dollar. De prijs van Brentolie steeg 0,6 procent tot 63,87 dollar per vat.