Nieuws Actueel

Beurzen Wall Street kruipen iets omhoog

Van onze redactie 16 april 2015

Image 4861324

De Dow-Jonesindex, waarin de dertig grootste beursfondsen op Wall Street zijn opgenomen, stond met een kleine drie kwartier handel voor de boeg 0,1 procent hoger op 18.137 punten. De bredere S&P 500 steeg eveneens 0,1 procent, tot 2108 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq stond vrijwel vlak op 5012 punten.

Het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten bleek afgelopen week onverwacht te zijn gestegen. Het aantal in aanbouw genomen woningen bleek in maart weliswaar te zijn gestegen, maar het herstel van de recente winterdip was veel minder sterk dan economen hadden voorspeld.

Citigroup

Citigroup zag de winst afgelopen kwartaal oplopen, ondanks een daling van de baten. De bank kreeg er 2 procent bij. De flinke winststijging bij branchegenoot Goldman Sachs werd minder warm onthaald. Dat aandeel leverde 0,1 procent in.

De sterkste stijger bij de hoofdfondsen was zorgconcern UnitedHealth met een winst van 3,4 procent. Het bedrijf kwam met beter dan verwachte kwartaalcijfers en prognoses. Farmaceut Merck stond met een verlies van 0,8 procent onderaan de Dow.

Philip Morris

Sigarettenfabrikant Philip Morris kwam eveneens met kwartaalresultaten, die boven verwachting waren. Het bedrijf schroefde daarnaast zijn prognose voor de winst per aandeel dit jaar omhoog. Beleggers beloonden dat met een koerssprong van 8,8 procent.

De aanbieder van internettelevisie Netflix maakte woensdag nabeurs meevallende cijfers bekend over de groei van het aantal klanten. Dat leverde een koerswinst op van bijna 19 procent. De producent van geheugenchips SanDisk daarentegen verloor 4,8 procent na een teleurstellende omzetprognose voor dit jaar.

De euro was 1,0785 dollar waard, tegen 1,0740 dollar bij het slot van de Europese beurzen op woensdag. De prijs van Amerikaanse olie steeg 0,2 procent tot 56,51 dollar per vat. Brentolie werd 0,8 procent duurder en bracht per vat van 159 liter 63,80 dollar op.