Nieuws Actueel

BEURZEN 'Wall Street zet stijgende lijn door'

Van onze redactie 15 mei 2015

Image 4924691

Beleggers hebben vrijdag nog een bescheiden reeks economische cijfers om zich in te verdiepen. Voorbeurs meldde de Federal Reserve van New York dat de vooruitzichten voor de industrie in de regio rond New York deze maand zijn verbeterd. Vlak voor de openingsbel volgen cijfers over de industriële productie in de hele VS in april. Een halfuur na opening wordt de meest recente stand van het consumentenvertrouwen in 's werelds grootste economie gepresenteerd.

Chipmachinefabrikant Applied Materials meldde donderdag nabeurs een forse winstgroei over het afgelopen kwartaal. Het bedrijf voorspelde bovendien een omzetgroei die de consensus onder analisten overtrof. Daarmee werden zorgen over de mogelijkheden voor het bedrijf om groei te realiseren weggenomen. Vorige maand blies Applied Materials zijn voorgenomen overname van Tokyo Electron af, vanwege verzet van het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Avon

Cosmeticabedrijf Avon staat mogelijk opnieuw in de schijnwerpers. Donderdag maakte het aandeel een wilde rit, door berichten over een mogelijke overname. De melding bij beurstoezichthouder SEC waarop het enthousiasme werd gebaseerd bleek echter nep. Het aandeel Avon maakte donderdag in eerste instantie een koerssprong van 20 procent en sloot de handelsdag nog met een plus van 6 procent.

De Dow-Jonesindex steeg donderdag 1,1 procent tot 18.252,24 punten. De S&P 500 steeg ook 1,1 procent, tot 2121,10 punten en de Nasdaq won 1,4 procent tot 5050,80 punten.