Nieuws Actueel

Beurzen zetten opmars voort

Van onze redactie 2 maart 2015

Image 4789464

Volgens Sijmen Plomp, partner bij Ambassador Investments, blijft er veel geld naar de aandelenmarkt stromen. ,,Als het in dit tempo doorgaat staat de AEX aan het einde van de week op 500 punten. Er zal vast wel een keer een correctie komen, maar tot nu toe worden de koersdalingen steeds gebruikt om aandelen bij te kopen", aldus Plomp.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het einde van de ochtend 0,6 procent hoger op 486,89 punten. De MidKap klom 1 procent tot 725,04 punten. De beurzen in Londen en Frankfurt stegen tot 0,4 procent. De Franse CAC40-index daalde 0,2 procent.

Kabelaar

Op macro-economisch vlak bleek onder meer dat de bedrijvigheid in de industrie van de eurozone in februari stabiel is gebleven. Daarnaast daalden de prijzen in de eurozone vorige maand iets minder sterk dan in januari en nam de werkloosheid af tot het laagste niveau sinds april 2012.

In de AEX ging kabelbedrijf Altice aan kop met een plus van bijna 8 procent. Het Franse mediabedrijf Vivendi (min 5 procent) heeft het bod van Altice en zijn dochterbedrijf Numéricable op het resterende belang van Vivendi in telefoonbedrijf Numéricable-SFR geaccepteerd.

ASML

ASML won 0,8 procent. De chipmachinefabrikant bevestigde dat hackers zich toegang hebben verschaft tot een beperkt deel van zijn IT-systemen. Volgens analisten stelt de hack echter niet zo heel veel voor. Bij de kleinere bedrijven dikte elektronicabedrijf Neways bijna 11 procent aan na goed ontvangen jaarcijfers.

In Milaan klom Telecom Italia ruim 2 procent. De topman van het Franse telecombedrijf Orange (plus 0,2 procent) stelde in een interview geïnteresseerd te zijn in een fusie met zijn Italiaanse branchegenoot.

De euro bleef onveranderd op 1,1215 dollar. Een vat Amerikaanse olie kostte 1 procent minder op 49,27 dollar. Brentolie werd 0,8 procent goedkoper op 62,09 dollar per vat.