Nieuws Actueel

Beveiligers Schiphol behouden hun baan

Van onze redactie 8 april 2015

Image 4846065

Alle meer dan 2000 passagiersbeveiligers kunnen hun baan behouden, dankzij een werkgelegenheidsplan dat vakbond FNV met beveiligingsbedrijven op de luchthaven heeft gesloten.

In juni verandert er het een en ander bij de verdeling van het beveiligingswerk op Schiphol. Nu wordt dat nog door 4 partijen gedaan, straks zijn dat er 3.

Het plan garandeert dat iedereen die nu in vaste dienst is bij een van de beveiligingsbedrijven op het vliegveld, ook na 3 juni een vast dienstverband houdt bij een van de dan verantwoordelijke partijen. De beveiligers van het bedrijf Trigion, dat straks niet meer actief is, worden bijvoorbeeld overgeplaatst. Ook behoudt iedereen zijn salaris.

,,Uniek'' plan Het gaat om de beveiligers die passagiers en hun bagage controleren. Op Schiphol zijn nog meer beveiligers actief, maar die vallen niet onder deze aanbesteding.

FNV sprak woensdag van een ,,uniek'' plan. In de beveiligingsbranche probeerde de bond enkele maanden geleden vergelijkbare garanties te regelen voor het personeel van geldtransporteur Brink's, toen die een belangrijke aanbesteding had verloren. Dat lukte echter niet.