Nieuws Actueel

Beveiligingsbedrijf ISIS overweegt naamsverandering

Lotte Grimberg 20 november 2014

Het Nijmeegse beveiligingsbedrijf ISIS overweegt een naamsverandering door de vele negatieve associaties met terreurbeweging IS. "Ik kom straks op een moment dat ik mijn beveiligers geen veiligheid meer kan garanderen", vertelt eigenaresse Bianca Duits. Toestemming voor de naamsverandering heeft Duits van justitie al ontvangen. Een gesprek met de burgemeester moet nog volgen.

Lees ook:

'Het is ISIS, niet IS'Kapper Isis verdwijnt

TerreurbewegingDuits snapt niet dat haar bedrijf steeds weer vergeleken wordt met de terreurbeweging IS. "Nederlanders staan er niet bij stil dat mijn bedrijf 'beveiligingsbedrijf ISIS' heet en niet ISIS. Daarnaast gaat de terreurbeweging al een tijdje schuil onder de verkorte naam IS."

AssociatiesNiet alleen Bianca Duits ondergaat problemen met haar bedrijfsnaam ook de Amersfoortse kapper Isis Hair had eerder dit jaar last van negatieve associaties. Zij besloten hun naam te veranderen in Jet Setters. Duits begrijpt deze naamsverandering volledig. "Zodra de veiligheid in gevaar is en naamsverandering de enige oplossing is, moet dat zeker gebeuren."

Oplossing"Het wordt tijd dat ondernemers die hetzelfde probleem ervaren de koppen bij elkaar steken om tot een oplossing te komen", aldus Bianca Duits.

Wat de mogelijke nieuwe naam voor beveiligingsbedrijf ISIS wordt, is nog niet bekend.