Nieuws Actueel

Beveiligingsbedrijf Platvoet uit Oldenzaal wil groeien

Van onze redactie 1 juli 2015

Platvoet Lars Smook

Trots leiden de twee ondernemende veertigers hun bezoek door het pand. Van voor naar achter en vervolgens naar boven en weer naar beneden. Wat opvalt: het pand aan de Lübeckstraat heeft een surplus aan kantoorruimte. "Wij hebben ook niet zoveel werkplaatsruimte nodig", vertellen Nijhuis en Platvoet. Immers: het meeste werk moet op locatie gebeuren.

Rekensommetje Eigenlijk, vertellen de twee, hadden ze een stuk bij oude pand aan de Kleibultweg willen aanbouwen. "We hadden het stuk grond van zo'n 1.800 vierkante meter er al voor gekocht." Maar toen de twee het rekensommetje gingen maken, vielen nieuw- en verbouw toch tegen. En toen een bevriende makelaar, Alexander Engelbertink van Snelder Zijlstra, de twee eigenaren meenam naar het pand aan de Lübeckstraat, ging het ineens een totaal andere richting op. "Ik dacht altijd: veel te duur, veel te groot voor ons", glimlacht Boudewijn Platvoet, zoon van Henk die het bedrijf 1984 begon. "Maar toen we erdoorheen liepen kwamen we er steeds meer achter: dit pand is voor ons gemaakt." En dus werden de onderhandelingen gestart met bouwbedrijf Plegt-Vos, dat hier de 'kleinbouw' geconcentreerd had.

Emotionele gevoelens Ze kwamen tot een akkoord: Platvoet en Nijhuis, die het bedrijf in 2009 van Platvoet senior overnamen, kochten het pand. "Toch wel een stap met emotionele gevoelens, want mijn vader heeft het pand aan de Kleibultweg zelf gebouwd. We hadden bij de overname wel afgesproken dat we het nog minimaal vijf jaar zouden huren, dat zijn er nu zes geworden."

Moeilijke tijdenOok Platvoet kende moeilijke tijden in de crisis. Faillissementen van andere bedrijven noopten het beveiligingsbedrijf tot maatregelen, hetgeen twee werknemers hun baan kostte. Maar nu kijkt Platvoet weer positief naar de toekomst, samen met de circa 25 werknemers, die samen negentien volledige arbeidsplaatsen bezetten.

Groeien met stapjes Doorgroeien, expanderen: dat is de doelstelling van het bedrijf dat nu een omzet draait van 2,5 miljoen euro. "Wij willen groeien, maar met stapjes. En daarbij willen we de taal van de streek blijven spreken, want we willen altijd onszelf blijven. Dat is namelijk ook de kracht van Platvoet", aldus Nijhuis en Platvoet.

Foto: Lars Smook