Nieuws Actueel

Beveiligingscamera’s moeten leiden tot minder inbraken op Nijverdals bedrijventerrein ’t Lochter

Van onze redactie 30 april 2015

Beveiligingscamera ANP

Het gezamenlijke plan moet ervoor zorgen dat inbrekers tijdig worden opgemerkt en bovendien gevolgd kunnen worden in hun gang over het bedrijventerrein. De eerste van voorlopig vijftig camera’s hangen inmiddels aan de muren van Reflex Promotions aan de Bedrijvenweg. De komende tijd worden ook de andere 49 deelnemende leden van Parkmanagement ’t Lochter van camera’s voorzien.

Keurmerk Veilig Ondernemen

Het ophangen van camera’s maakt deel uit van het Keurmerk Veilig Ondernemen. Dat is een verzameling eisen en normen die de veiligheid moet garanderen voor ondernemers. Volgens bedrijvenparkmanager Gertjan Mollink werd het tijd dat ’t Lochter werd voorzien van camera’s. „Het is niet zo dat er heel veel wordt ingebroken, maar je moet wel met de tijd mee. Inbrekers zoeken naar de zwakste schakel. We willen met de camera’s voorkomen dat wíj die zwakste schakel worden.”

Op ’t Lochter zijn ongeveer 230 bedrijven gehuisvest. Vijftig daarvan zijn aangesloten bij het parkmanagement. Deze vijftig worden nu aangesloten op de camera’s.

Foto: ANP