Nieuws Actueel

Bewoners zorgcentrum Huissen moeten zelf koffie zetten

Van onze redactie 5 maart 2015

Image 1565719

Er zit een visie achter deze verandering, aldus locatiemanager René Chaigneau. Voorheen ging verplegend personeel met koffiekarren langs alle kamers in het zorgcentrum om de bewoners te voorzien van een kop verse koffie. Meestal ging dat gepaard met een gesprek.

Geen bijbehorend praatje Sinds deze maand moeten de meer vitale bewoners hun eigen koffie in hun kamer zetten, zonder bijbehorend praatje. Bij minder vitale bewoners, ongeveer de helft van het totale aantal, zetten vrijwilligers of personeelsleden koffie op hun kamer.

Op die manier moet de zelfstandigheid van de bewoners een stimulans krijgen, legt Chaigneau uit. "Zo stimuleer je een oudere vrouw die wat slechter ter been is toch op te staan om koffie te zetten. Daar zitten gezondheidsvoordelen aan. Ook moet ze voortaan aan de koffie denken als er boodschappen gedaan moeten worden. Dat is een extra prikkel."

'Geen bezuiniging' De directeur van het overkoepelende Betuweland bezweert dat de aanpassing niet is ingegeven door de wens te bezuinigen. "Er is hier geen efficiencyslag in te maken."