Nieuws Actueel

Beyoncé meest besproken artiest op Facebook

Van onze redactie 9 december 2014

Facebook heeft een speciale pagina gemaakt waarop een filmpje te zien is met de belangrijkste gebeurtenissen wereldwijd, aan de hand van wat mensen intikten bij hun Facebookstatus. Ook staan hier top tien-lijstjes in verschillende categorieën, waarbij het steeds gaat om de top tien van Amerika. Daar staat Beyoncé dus op nummer één. Op twee en drie staan respectievelijk Pharrell Williams en Nicki Minaj. Ook bij de populairste liedjes op het sociale netwerk is Pharrell te vinden: hij staat op de eerste plaats met Happy. John Legend is de nummer twee met All Of Me en Sam Smith staat op drie met Stay With Me.

Bij de tv-shows staan Game of Thrones (1), Orange is the New Black (2) en The Walking Dead (3) bovenaan. De meest besproken films op Facebook zijn respectievelijk Frozen, Guardians of the Galaxy en Teenage Mutant Ninja Turtles. In het lijstje van in 2014 overleden beroemdheden staan onder anderen Robin Williams, Joan Rivers en Philip Seymour Hoffman. Deze namen zijn niet gerangschikt.

In het lijstje met de tien meest besproken gebeurtenissen wereldwijd zijn onder meer het WK voetbal, de uitbraak van ebola, de Ice Bucket Challenge, het conflict in Gaza en de ramp met de MH17 te vinden.