Nieuws Actueel

Bezoekers feest Putten vechten met agenten

Van onze redactie 30 november 2014

Vijf bezoekers zijn aangehouden.

Kort na middernacht gingen agenten voor het eerst ter plekke na een melding van geluidsoverlast aan de Enghuusweg. In een weiland bleek in een tent een besloten feest te zijn met ongeveer honderd bezoekers. Na het maken van afspraken over het geluid verdwenen de agenten.

Rond half drie kwam er een nieuwe melding. Bezoekers keerden zich toen tegen de agenten. Die werden in het nauw gedreven, met stenen en glazen bekogeld, geschopt en geslagen. De agenten werd ook de doorgang naar de uitgang belet. Ook werd een agent bij zijn collega's weggetrokken.

De agenten wisten uiteindelijk uit de tent te komen en buiten vormden zij met andere agenten een linie om de amokmakers van zich af te houden. Hierbij waren ook agenten met een diensthond. De Enghuusweg werd gedeeltelijk afgesloten om bezoekers op een gestructureerde wijze te laten vertrekken.

Uiteindelijk wisten de agenten met het nodige geweld de herrieschopers uit elkaar te drijven. Enkele bezoekers liepen verwondingen op door beten van de politiehonden.

De politie verwacht de komende dagen meer aanhoudingen te verrichten.