Nieuws Actueel

Bezorgboer.nl bezorgt alles; van paracetamol tot een menu van McDonald's

Van onze redactie 12 november 2015

Bezorgboer Steven Cassini Artiede Lange Annina Romita

Het nieuwe Enschedese bedrijf begon vorige week. Volgens Cassini is de Bezorgboer de eerste koeriersdienst waar je online - en in de toekomst ook telefonisch - je product kunt bestellen, en liefst binnen een half uur thuis krijgt afgeleverd. Of het nu paracetamol is van de drogisterij, of een menu van de McDonald’s, veel is mogelijk. Betalen gaat achteraf, de bezorger ontvangt het geld bij aflevering van de klant, cash of in sommige gevallen met de pinpas. Voor bestellingen onder de 20 euro betaalt de klant 2,95 euro bezorgkosten. Voor non-foodproducten zijn de kosten 3,50 euro.

20 koeriersMet 20 koeriers hoopt Cassini dat de bezorging vlot verloopt. Drie koeriers zijn in het bezit van een busje, waarmee zij eveneens groot materieel kunnen ophalen en bezorgen. Dankzij de digitale snelweg loopt de afhandeling gesmeerd. De boodschapper krijgt via de app op z’n mobiele telefoon de bestelling van de klanten door. „Om het efficiënt te laten verlopen, wordt gekeken waar de bezorgers zich bevinden en krijgt de dichtstbijzijnde koerier de opdracht”, legt Cassini uit.

WaslijstMaar wat als een klant een hele waslijst aan boodschappen bestelt en de klant daar specifieke eisen bij heeft? „De klant kan op de lijst exact aangeven wat hij hebben wil. Ook is het mogelijk aan te geven welke bezorger ze willen.” Cassini hoopt dat bezorgers en klanten een band opbouwen. „Zo weet de koerier al snel wat de klant wil”, vertelt hij.

LandelijkCassini hoopt zijn bedrijf in de toekomst verder uit te rollen over het hele land. Daarvoor werkt hij samen met Haaksbergenaar Artie de Lange van kantinediensten.nl. De Bezorgboer is actief in Hengelo, Enschede en Haaksbergen. „Het zou mooi zijn als het door het hele land een vervolg krijgt”, vertelt Cassini.

Foto: De bedenkers van de bezorgboer leveren de eerste boodschappen af, met rechts op de voorgrond Artie de Lange en daarachter Steven Cassini. (Annina Romita)