Nieuws Actueel

Bezorger Deliveroo zet eigen keukens neer bij RAI

Deliveroo gaat naast eten bezorgen van Amsterdamse restaurants nu ook zelf koken, meldt Het Parool. De van oorsprong Britse bezorgdienst zet bij de RAI twee containerkeukens neer.

Herman Stil | Foto: ANP 13 januari 2017

Deliveroo 1

In de keukens gaan koks van aangesloten restaurants maaltijden bereiden, te beginnen met koks van Braai, saladebar Sla en Salsa Shop.

Dat hoeft niet noodzakelijkerwijs hetzelfde menu te zijn als in de oorspronkelijke vestiging. Bij de cateringkeukens zelf kunnen geen maaltijden worden gekocht.

Deliveroo wil zo zijn bezorggebied uitbreiden. "In de binnenstad is het aanbod restaurants groot genoeg," zegt manager Philip Padberg van Deliveroo. "Daarbuiten is de keuze minder groot. Wij willen aantrekkelijk zijn voor onze klanten. Met het neerzetten van keukens kunnen we het bezorgaanbod buiten het centrum vergroten."

Proberen

"Dit stelt restaurants ook in staat hun activiteiten uit te breiden en om te kijken of er voldoende vraag is in een gebied zodat ze wellicht zelf een eigen vestiging kunnen starten. We werken nu met Amsterdamse restaurants, maar dit is ook een heel goede manier voor restaurants van buiten de stad om het in Amsterdam te proberen."

Amsterdam RAI stelt de plek en de faciliteiten voor een half jaar tot een jaar beschikbaar. "Ze presenteerden dit op de Horecava," zegt een woordvoerder. "Wij vonden het een goed initiatief om te steunen." Padberg sluit niet uit dat de groenblauwe containers ook elders in de stad en wellicht ook in andere Nederlandse steden komen.

Deliveroo, dat eind 2015 in Nederland neerstreek en actief is in Amsterdam, Haarlem en Utrecht, heeft naar eigen zeggen duizend restaurants in portefeuille.

Gerelateerde artikelen Deliveroo lanceert platform voor zakelijke klantenFoodbezorgers zorgen voor fietstrend in de stadRestaurants kijken met argwaan naar fietskoeriers