Nieuws Actueel

Bezuinigingen voor Oldenzaalse sportclubs voorlopig van de baan

Van onze redactie 16 juni 2015

Voetbaltribune Carlo ter Ellen
De politiek luisterde maandagavond goed naar de lokale sportverenigingen.

Formeel moet de gemeenteraad er nog een klap op geven. Maar de bestuurders van de Oldenzaalse sportclubs die maandagavond het politiek forum bijwoonden, konden tevreden huiswaarts keren. De aangekondigde besparingen zijn voorlopig van de baan. Hoe de gemeente wel kan besparen op de sport kon wethouder Rob Christenhusz nog niet zeggen. Maar in november hoopt hij een ‘eerste doorkijkje’ te presenteren.

DoodsteekNamens het ‘overgrote deel’ van de lokale sportclubs luidde Jeroen Keizer maandagavond de noodklok. Keizer maakte duidelijk dat de Oldenzaalse sportverenigingen de afgelopen jaren flink in hun kosten hebben gesneden. Met alle vervelende gevolgen vandien. Een nieuwe verhoging van de huurtarieven kan volgens Keizer wel eens de doodsteek betekenen voor OZ&PC, en misschien nog wel meer clubs. „Oldenzaal is een fantastische en bruisende sportstad, waar goede prestaties worden neergezet”, meldde Keizer. Maar dat klimaat brokkelt af. Steeds vaker zoeken topsporters hun heil bij clubs buiten Oldenzaal. We glijden af. Houden we het vitaal of gaan we langzaam kopje onder”, hield Keizer de raad voor.

Zijn boodschap kwam over bij de fracties. Geen van de partijen wilde vasthouden aan de eerder aangekondigde (derde) tariefsverhoging.

Foto: Carlo ter Ellen