Nieuws Actueel

Bezwaren tegen themamarkt Mekkelholt in Enschede

Van onze redactie 23 maart 2015

Image 4384999

Voor twee ondernemers in winkelcentrum Roombeek is dat reden bezwaar aan te tekenen tegen de plannen​. Steun komt van makelaardij Zadelhoff.

Themamarkt De gemeente stemde twee weken geleden, na het aanvragen van een second opinion bij juristen van KienhuisHoving, in met een themamarkt op Mekkelholt. Bewonersplatform Mekkelholt ijvert al bijna twee jaar voor een relatief kleine warenmarkt.

Die wens is ingegeven door het verdwijnen van detailhandel op winkelcentrum Mekkelholt. Volgens het platform hebben met name oudere bewoners van Mekkelholt baat bij een markt, waar ze dagelijkse boodschappen als brood, kaas en groente kunnen halen.

Bezwaren Twee ondernemers tekenen sowieso bezwaar aan tegen de aanvraag. "Wij - ondernemers van winkelcentrum Mekkelholt - hebben voor onze verhuizing naar Roombeek contracten getekend, waarin zwart op wit staat dat er op Mekkelholt geen ambulante handel mag komen", zegt Luuk Severt, eigenaar van een bloemenzaak op Roombeek.

"Het mag niet concurrerend zijn. Om die reden hebben de juristen van de gemeente eerder ook gezegd dat een markt op Mekkelholt niet haalbaar zou zijn."