Nieuws Actueel

Bibliotheek-directeur vreest sluiting Tubbergse vestigingen

Van onze redactie 30 september 2015

Bibliotheek Tubbergen Charel van Tendeloo

„De exacte inhoud van het scenario is nu nog alleen bij mij bekend, maar je kunt op je klompen aanvoelen dat dit de consequentie is als de maximale bezuiniging doorgaat. We hebben bijvoorbeeld een aantal kostenposten met vaste kosten per inwoner. Die blijven natuurlijk, ook als we in de toekomst minder geld krijgen. Ik probeer een dergelijke bezuiniging echter op alle mogelijke manieren te voorkomen.”

Minder subsidieHet college van burgemeester en wethouders in Tubbergen wil vanaf 2017 jaarlijks 150.000 euro minder beschikbaar stellen voor het bibliotheekwerk in de gemeente. Voogsgeerd: „Feitelijk gezien moeten we het in het slechtste scenario met 200.000 euro minder doen. De subsidie van 450.000 euro wordt geschrapt, daarvoor komt 300.000 euro terug. Maar dat bedrag is niet voor de bieb, maar voor CHIEC waar de VVV en de bieb bijhoren.” De leiding van de bibliotheken mag van wethouder Roy de Witte wel meepraten over hoe het bibliotheekwerk in de toekomst kan worden ingevuld. Voogsgeerd zinspeelt op samenwerking met andere marktpartijen, maar verwijst voor dergelijke andere scenario's naar de gemeente.

'In december duidelijkheid'Een woordvoerster van de gemeente Tubbergen laat weten dat er volgens de behandelend ambtenaar pas begin december meer duidelijkheid komt over de toekomst van het bibliotheekwerk.

Foto: Charel van Tendeloo