Nieuws Actueel

Bibliotheek Markelo zet deur open voor zzp’ers

Van onze redactie 5 februari 2015

Het idee voor de flexibele werkplekken komt van bouwkundig ontwerper Gerard ter Hofte, die als zelfstandig ondernemer eigenaar is van Atelier 007. „In het pand zitten diverse hoekjes en nissen waar je werkplekken van kunt maken. Het is straks mogelijk om structureel een bureau en bijbehorende kastruimte te huren, maar het is ook mogelijk om incidenteel een plek te huren. Verder komt er een vergaderruimte, kantoortjes die afgesloten kunnen worden, een printer, goede wifi en kan er koffie worden gezet”, zegt hij. Prijzen kan Ter Hofte niet exact geven, al zal een vaste plek tussen de 150 en 200 euro per maand liggen, verwacht hij.

Rijssen als voorbeeld

Ter Hofte werkt zelf al enkele dagen in de week in het Centrum voor Jong Ondernemerschap (CVJO) in de Citadel in Rijssen. Ook hier kunnen werkplekken worden gehuurd. ,,Ik had al vaker geroepen dat er ook zoiets in Markelo moet komen. Een representatieve plek waar je als zelfstandig ondernemer kunt werken, maar ook klanten kunt ontvangen.”

Volgens Ter Hofte moet er tussen de 50.000 en de 100.000 euro geïnvesteerd worden in het gebouw om het up-to-date te maken. „Dan heb je het onder meer over het verduurzamen van het gebouw, hier zit overal nog enkel glas in en het moet geïsoleerd worden. We willen zo snel mogelijk het pand inrichten en aan de slag met boekWERKmarkelo.”

Foto: Een open ruimte, met werk- en vergaderplekken voor zzp'ers die liever niet thuis klanten willen ontvangen. Dat moet boekWERKmarkelo, in het pand van de bieb, worden. (Atelier 007 bouwkunde & architectuur)