Nieuws Actueel

Bied op inventaris Miss Etam

Caroline Spilt 15 juli 2015

Miss etam failliet middelgroot

De complete kantoor- en bedrijfsinventaris van circa 70 vestigingen van winkelketens Miss Etam en Promiss worden geveild. De online veiling is in handen van Troostwijk Veilingen. De veiling omvat kantoor- en winkelinventarissen zoals kassameubels, kassasystemen, RVS kledingrekken, kledingpresenteertafels, partijen mannequins en torso's enzovoorts.

Jeroen Bolweg, veilingmeester bij Troostwijk: "Etam heeft in het verleden meer dan tweehonderd filialen in Nederland gehad. 140 daarvan voerden de naam Miss Etam, de rest viel onder de formule Promiss. In de loop van de jaren liepen de verkopen terug en de dameskledingzaken kampten met stevige (online) concurrentie. Afgelopen jaren werd al twee keer fors gereorganiseerd. Het mocht echter niet baten. Op 9 april werd surseance van betaling verleend. Het is goed om te weten dat er gelukkig een groot aantal winkels succesvol zijn doorgestart. Voor ca. 70 winkels mag het echter niet baten en die inventaris wordt nu geveild, inclusief het hoofdkantoor."

Kijken en biedenDe veilingen sluiten op 20 juli, 21 en 22 juli vanaf 14.00 uur. Bezichtig van het hoofdkantoor is op 17 juli mogelijk op de Oostweg 2 2723 RH in Zoetermeer.