Nieuws Actueel

Bierlokaal De Engel in Oldenzaal beste café van Twente

Van onze redactie 25 november 2014

In het juryrapport staan alleen lovende woorden voor het Oldenzaalse café. Zo is de jury erg te spreken over de bediening, het terras en de uitgebreide keuze aan bier waaronder ook eigen biertjes. “Hier wordt het horeca-vak serieus genoemen.”

’t PleintjeBier- en eetcafé ’t Pleintje aan het Burgemeester Jansenplein in Hengelo staat op plaats 28 in de Misset Café Top 100. In het juryrapport wordt het ’t Pleintje geroemd om hun bierkaart vol speciaalbieren ‘waar je je hoed voor afneemt’. Verschillende leden van de jury hebben het café bezocht. Wat opviel is dat het café ook druk bezocht werd op doordeweekse dagen.

SprakelCafé Sprakel aan de Dorpsstraat in Lonneker staat op plaats 38 in de ranglijst. „We zijn hier hartstikke blij mee”, vertelt eigenaresse Marielle Bergink. „Willen we nog verder klimmen, dan zullen we in het details moeten zoeken.” In het juryrapport werd ook de aankleding van het terras genoemd. „Dat is mooi voor mijn schoonmoeder. Die neemt dat voor haar rekening.”

Café Top 100De Misset Café Top 100 is bekend gemaakt in het Koninklijk Concertgebebouw in Amsterdam. MissetHoreca is een nieuwssite voor horeca, catering en fastfood.

Foto: Terras café De Engel (Frans Nikkels)