Nieuws Actueel

Biersector in trek op negatieve beurs

Van onze redactie 13 oktober 2015

Image 5331595

,,De beurzen staan in het rood, maar dat wordt vooral veroorzaakt door winstnemingen na de sterke rally in de afgelopen twee weken. De cijfers uit China vielen wat tegen en er wordt ook nog gereageerd op de sterke daling van de olieprijs op maandag. De beursvolumes zijn echter laag en het ziet ernaar uit dat er sprake is van een gezonde correctie in een opwaartse markt", aldus beleggingsspecialist Tycho Schaaf van onlinebroker Lynx.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde aan het einde van de ochtend 1,3 procent lager op 434,50 punten. De MidKap verloor 0,6 procent tot 654,65 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Franfkurt zakten 0,8 tot 1,7 procent.

SABMiller

SABMiller klom in Londen 9 procent. AB InBev legt omgerekend ruim 95 miljard euro op tafel voor het Brits-Zuid-Afrikaanse moederbedrijf van Grolsch. De Belgisch-Braziliaanse brouwer AB InBev steeg in Brussel 1,6 procent. Concurrent Heineken won in Amsterdam 1,1 procent en was daarmee de sterkste stijger in de AEX.

Grootste daler onder de Amsterdamse hoofdfondsen was verzekeraars Delta Lloyd met een verlies van 4,4 procent. Telecombedrijf KPN, kabelaar Altice, staalconcern ArcelorMittal en verzekeraar Aegon volgden met minnen van rond 3 procent.

SAP

SAP klom bijna 5 procent in Frankfurt. Het Duitse softwarebedrijf versloeg de verwachting van analisten met zijn kwartaalcijfers. De Duitse kabelmaker Leoni kelderde 30 procent na een winstwaarschuwing.

Worldpay Group maakte een succesvol beursdebuut in Londen. Het Britse betalingsverwerkingsbedrijf noteerde 5 procent hoger ten opzichte van de introductieprijs.

De euro was 1,1374 dollar waard, tegen 1,1363 dollar bij het Europese slot op maandag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,5,1 procent meer op 47,33 dollar. Brentolie werd 0,4 procent duurder en werd verhandeld voor 50,05 dollar per vat.