Nieuws Actueel

Bijzondere carrièreswitch Mark Rutte

Bram de Vrind 29 oktober 2015

Mark rutte margriet

Premier Mark Rutte geeft als gasthoofdredacteur van de komende editie van vrouwenblad Margriet een kijkje in zijn privéleven. Zo interviewt Aaf Brandt Corstius hem over zijn jeugd, studietijd en passies, maar ook over de vluchtelingenproblematiek. Daarnaast zijn er kiekjes uit zijn fotoalbum te zien, deelt hij zijn favoriete recepten en laat hij mensen aan het woord die volgens hem een belangrijke rol spelen in de samenleving.

De minister-president stond al lang op het verlanglijstje van hoofdredacteur Leontine van den Bos om een keer het blad te maken. "Inmiddels is hij vijf jaar onze premier en dus iemand die we allemaal kennen. Maar hoe goed kennen we hem écht? Wie is Mark Rutte behalve premier?", vroeg zij zich af. Rutte hapte een half jaar geleden toe. "Margriet is zo'n instituut, zo'n groot merk, we hadden 'm vroeger thuis ook al, dus ik dacht: we zeggen ja", aldus de premier.

Dood vaderIn het interview vertelt Rutte onder meer over hoe het was als jongste van zeven kinderen, de dood van zijn vader en broer en over de balans tussen privé en werk. Ook vraagt Brandt Corstius hem naar zijn gevoelens over de vluchtelingenproblematiek en hoe hij de kritiek op zijn persoon heeft ervaren over dat hij te weinig zichtbaar was in het debat over deze crisis. Rutte zegt dat hij zich hier niet aan ergert, omdat hij dat 'zonde van de energie' vindt. "Veel belangrijker om die te steken in dit vreselijk ingewikkelde vraagstuk. Deze problematiek vergt 24 uur per dag aandacht. En dat krijgt het. Ook van mij, waar ik ook ben."

Tips New YorkDe premier heeft voor het blad zelf violiste Janine Jansen geïnterviewd. Verder zet hij de vrouwen van zijn ministerie in het zonnetje en geeft tips voor een bezoek aan New York.

Jamie OliverMargriet had al eerder bekende gasthoofdredacteuren, onder wie prinses Laurentien, Marco Borsato, Job Cohen en Jamie Oliver.