Nieuws Actueel

Biljart Bond wil bedrijven in Enschede interesseren voor bedrijfsbiljart

Van onze redactie 24 juli 2015

Biljart Bond Emiel Muijderman

Arbeiders hadden zo in de avonduren nog wat leuks te doen en de band die ze in de vrije tijd opbouwden had zijn effect op de werkvloer. Je kende elkaar door en door en ging voor elkaar door het vuur. De meeste clubs zijn verdwenen, maar het restant probeert met nieuwe initiatieven het hoofd boven water te houden. Veelal is vergrijzing de grootste tegenstander.

Vers bloed De Enschedese Bedrijfs Biljart Bond wil niet machteloos aan de zijlijn staan, maar probeert vers bloed aan te trekken. Zou het niet mooi zijn als collega's zich na werktijd gezellig vermaken aan het biljart? De werknemers hebben een gezellige activiteit en de baas profiteert er van als collega's de goede sfeer op de werkvloer voortzetten, dachten de Enschedeërs Gerard Snuverink (voorzitter EBBB), Maarten Hagenstein (lid EBBB) en Bennie Kamphuis (bedrijfsbiljart Vredestein).

Lauwtjes Ze gingen met het idee aan de slag, drukten een folder en Bennie bezocht bedrijven om ze voor bedrijfsbiljart te interesseren. De reacties zijn nog wat lauwtjes, maar het driemanschap is ervan overtuigd dat er voldoende mensen te vinden zijn voor de biljartcompetitie die elke dinsdag wordt gehouden.

"Ik denk dat een heleboel mensen niet eens van ons bestaan weten," zegt Gerard Snuverink. Volgens Maarten Hagenstein zijn nog elf bedrijfsbiljartverenigingen actief in Enschede met totaal rond de driehonderd leden. Een groot deel daarvan is uit het arbeidsproces, maar dat mag de pret niet drukken.

30-plussers Integendeel, ook deze categorie biljarters is welkom bij de EBBB. Echt doorgewinterde biljarters hoeven ze niet te zijn. "Áls je het niet kunt of nog niet zo goed, helpen wij je," zegt Snuverink."Presteren is niet het belangrijkst, al wil elk team wel graag winnen," zegt bedrijfsbiljarter Bennie Kamphuis. "We willen graag 30-plussers binnenhalen. Beneden die leeftijd mag wel, maar we denken niet dat die te interesseren zijn voor het biljarten libre en driebanden. Ze hebben andere interesses."

Goedkoper Biljarten in bedrijfsverband is goedkoper dan wanneer in competitieverband de horeca moet worden bezocht. "Je kunt het geld maar een keer uitgeven", zegt voorzitter Snuverink. "Zo bezien zijn wij in het voordeel. Als ze een keer aan het biljarten hebben geproefd, zijn ze vaak om." Daarom nodigt de EBBB geïnteresseerden uit eens een uurtje langs te komen bij een van de biljartclubs.

Gerard Snuverink, Bennie Kamphuis en Maarten Hagenstein proberen het bedrijfsbiljarten nieuw leven in te blazen. Foto: Emiel Muijderman