Nieuws Actueel

Bistro T-Bone al veertig jaar een begrip in de regio

Van onze redactie 22 december 2014

Op 14 december 1974 werd Bistro T-Bone geopend en het restaurant was binnen korte tijd een begrip in de omgeving; vlees bereid op de grill, wijn, het mandje stokbrood met de sausjes en vooral de huiselijke gezelligheid spraken de bezoekers aan. De horecagelegenheid wordt tegenwoordig gerund door Jan Roetgering en zijn vrouw Truitje, maar in de beginjaren voerde Jan de bedrijfsvoering met zijn inmiddels overleden broer Gerard.

‘T-Bone blijft een T-Bone’

Qua manier van werken is door de jaren heen weinig veranderd bij T-Bone. Na zoveel jaar is het vlees nog steeds van dezelfde leverancier en staat de uiensoep nog altijd op het menu. „Daarnaast zijn we wel meegegroeid met de hedendaagse keuken, maar een T-Bone blijft een T-Bone en een entrecote een entrecote. Daar kun je weinig aan veranderen,” veronderstelt Jan.

Hoewel Jan en zijn vrouw Truitje inmiddels de zestig gepasseerd zijn, denken ze nog niet aan stoppen. ,,We hebben het goed samen”, zegt Truitje. ,,En ik vind het veel te leuk! We hebben mooie klandizie en zijn ontzettend blij met ons personeel! Zonder ons personeel hadden we het echt niet zo goed gehad. Als Jan een weekje ergens op locatie is, dan hoeft hij zich geen enkele zorgen te maken. Alles loopt op rolletjes.”

Foto: Truitje en Jan Roetgering van Bistro T-bone. (Emiel Muijderman)