Nieuws Actueel

Bitchfights en haantjesgedrag

Van onze redactie 20 december 2014

Wie zou het eerst naar een parenclub gaan? Wie is het vaakst dronken? Wie gaat het snelst vreemd? In Ranking the stars nemen tien BN'ers elkaar glashard de maat over de meest gevoelige onderwerpen. Met botsende ego's als resultaat, en dat is natuurlijk precies de bedoeling.

Stoken Laat het stoken maar aan gastheer Paul de Leeuw over. Hij melkt net zo lang door tot het venijn tevoorschijn komt. De deelnemers spelen het spelletje braaf mee. "Het moet toch een soort bitchfight worden", zei Georgina Verbaan eerlijk over haar deelname. "Je moet elkaar wel een beetje opstoken", vond Daphne Bunskoek.

Zet Viola Holt en Catherine Keyl bij elkaar en je hebt gedonder in de tent. Bij hun confrontatie in Ranking the stars boorden ze elkaar met stalen gezichten de grond in.

​Bekvechten Soapie Ferry Doedens was not amused toen Heleen van Royen hem als cokesnuiver neerzette. Kim Feenstra beschuldigde Fatima de Moreira de Melo van vreemdgaan. Beau van Erven Dorens beledigde Winston Gerschtanowitz door hem 'de Holleeder van RTL' te noemen. Chazia Mourali en Patty Brard hadden in de visagie al mot, wat lekker dooretterde tijdens de uitzending.

Maar laat je niet in de luren leggen: Ranking the stars is knap gemaakt improvisatietoneel. Zo prees Victoria Koblenko naderhand de acteerkwaliteiten van Georgina Verbaan. Zodra de camera's uit gingen, was ze poeslief, verklapte ze.

Bubbels Champagne en cocktails vormen de kurk waarop de formule drijft. Het volgieten van de kandidaten begint al ver voor de opnames, vertelde vaste gast Richard Groenendijk. "De redactieleden vragen 's middags al wat je wilt drinken." Toen hij om een glaasje cola light vroeg, werd meedogenloos de champagne ontkurkt. Spike van de band Direct kreeg zulke hoge nood van zijn overdosis bubbels, dat hij tijdens de opnames in een glas pieste.

Paul de Leeuw tankte altijd vrolijk mee, maar zette bij zichzelf de rem erop. "Ik begon me toch af te vragen waarom de derde opname steeds de minste was", vertelde hij in Veronica Magazine.

Seks Je wilt het eigenlijk niet weten, maar stiekem smul je ervan. Seks verkoopt, en dat geldt zeker voor Ranking the stars. Danny de Munk verklapte dat hij altijd 'tering' roept als hij klaarkomt. Lefgozer Tygo Gernandt biechtte op dat hij het bed had gedeeld met Patty Brard. En dankzij het programma weten we ook wanneer Jan Smit werd ontmaagd, dat model Sylvia Geersen een sekstape heeft gemaakt en dat Rob Geus geen drie dagen zonder seks kan: "Eerst lekker douchen en dan knallen."

Ranking the stars is soms net een schoolplein: er is altijd wel iémand de pispaal. "Op een gegeven moment was ik het doelwit", zei Mariska van Kolck over haar deelname. Richard Groenendijk betichtte haar van mediageilheid: "Jij zou je kinderen nog verkopen voor tien minuten zendtijd bij Omroep Drenthe." Van Kolck barstte na de uitzending in huilen uit en verbood de meest pijnlijke fragmenten.

Ranking the stars: ho ho ho. Donderdag 25 december, NPO 3, 20.20 uur.

Ranking the stars: the afterparty. Donderdag 1 januari, NPO 3, 22.00 uur.