Nieuws Actueel

Bitcoinbeurs op randje van afgrond

Rik Nizet 28 februari 2014

Mt. Gox, ooit 's werelds grootste bitcoinbeurs, heeft vrijdag faillissementsbescherming aangevraagd bij een rechtbank in Tokio. Dat meldden diverse Japanse media vrijdag.Lees ook:Bitcoinverbod in werking'Bitcoins ineens waardeloos'Einde bitcoins nabij?

De website van de in de Japanse hoofdstad gevestigde onderneming ging afgelopen dinsdag al op zwart. Daarna deden verhalen de ronde over diefstal van honderden miljoenen dollars aan bitcoins bij het bedrijf. Een advocaat van Mt. Gox zei dat het bedrijf afgelopen maandag ontdekte dat er bitcoins zoek waren.

Teikoku Databank, een Japans bedrijf dat gespecialiseerd is in onderzoek naar faillissementen, meldde vrijdag dat Mt. Gox 750.000 bitcoins van gebruikers verloor en 100.000 eigen 'munten'.

Het Japanse persbureau Kyodo wist te melden dat de schuldenlast van Mt. Gox 2,6 miljard yen (18,5 miljoen euro) hoger is dan de waarde van de bezittingen van het bedrijf. In de bij de rechtbank ingediende paperassen staat volgens Kyodo een schuldenpost van 6,5 miljard yen.