Nieuws Actueel

Bizarre dashcambeelden vliegcrash Taiwan

Bram de Vrind 4 februari 2015

Een passagiersvliegtuig met 58 mensen aan boord is woensdag neergestort in een rivier in Taiwan. Dashcams legden vast hoe het toestel over een snelweg scheerde en een viaduct raakte alvorens in een rivier te storten.

Lees ook:

Vliegcrash Taiwan: Wonderbaarlijk aan de dood ontsnapt

Het toestel van TransAsia Airways raakte volgens het Taiwanese persbureau CNA kort na het opstijgen van de luchthaven van de hoofdstad Taipeh een brug en stortte vervolgens in de rivier de Keelung. Er waren volgens lokale media vijf bemanningsleden en 53 passagiers aan boord, onder wie veel Chinese toeristen.

GezonkenOp televisiebeelden is te zien dat het toestel deels is gezonken. Reddingswerkers in opblaasbare boten omringen het vliegtuig.Kinmen-eilandenOver de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend. Het neergestorte toestel, een tweemotorig turboprop-passagiersvliegtuig van het type ATR-72, was van Taipeh op weg naar de Kinmen-eilanden. Het is niet de eerste keer dat een toestel van TransAsia in de probleem raakt. Vorig jaar juli vielen bij een crash met eveneens een vliegtuig van het type ATR-72 in Taiwan 48 doden. Tien inzittenden overleefden het ongeluk.