Nieuws Actueel

Bleckmann slaat handen ineen met concurrent

Van onze redactie 27 oktober 2015

Transport Carlo ter Ellen

De samenwerking is een gevolg van de afnemende vraag naar transport van kleding naar modewinkels, als gevolg van een toename van internetverkopen. Volgens financieel directeur Gerwin Meulman van Bleckmann heeft de samenwerking geen gevolgen voor het hoofdkantoor in Oldenzaal. Wel vervallen, zoals al eerder door Bleckmann aangekondigd, zeventig banen, waarvan zo’n dertig chauffeurs. Bleckmann plaatst deze chauffeurs bij het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL).

STLSTL is een gezamenlijk initiatief van de werkgevers in de sector en de vakbonden. De Bleckmann-werknemers kunnen volgens het afgesloten sociaal plan zelf kiezen of ze aan de slag gaan bij het sectorinstituut. Ze krijgen dan een contract voor maximaal een jaar, worden betaald volgens de cao en worden in dat jaar zo mogelijk uitgeleend aan transportbedrijven, die behoefte hebben aan tijdelijk personeel.

De samenwerking tussen Bleckmann en Paul Klarenbeek is ‘voor de lange termijn’, aldus Meulman. Er zijn volgens hem geen plannen voor een verdere samenwerking of integratie van de bedrijven.

Foto: Carlo ter Ellen